In Nederland hebben mensen zonder verblijfsvergunning vaak beperkte toegang tot diensten, beperkte bewegingsvrijheid (als ze in vreemdelingendetentie zitten of zich op een bepaalde locatie moeten ophouden) en beperkte toegang tot bestaansmiddelen.

Basic Rights is een online portal voor mensen zonder verblijfsvergunning, waar zij relevante informatie kunnen vinden om in Nederland te overleven. De site is meertalig: momenteel in het Nederlands, Frans en Engels.

Basic Rights biedt up-to-date informatie over de rechten van ongedocumenteerden. Op Basic Rights worden de ervaringen van mensen zonder verblijfsvergunning gedeeld, door henzelf geschreven of door supporters opgetekend op basis van interviews met hen. Wij informeren ook over nieuwe mogelijkheden en lopende en toekomstige campagnes.

Basic Rights is er ook voor mensen die ondersteunen en media die de aandacht willen vestigen op kwesties die verband houden met mensen zonder verblijfsvergunning.

Basic Rights is gemaakt door organisaties die mensen zonder verblijfsvergunning in Nederland ondersteunen en door schrijvers uit de diaspora, zelforganisaties van ongedocumenteerden en hun supporters.

Er zijn twee teams die werken aan de site: een team dat de basisrechten en contactgegevens up to date houdt, en een team van schrijvers en redacteuren dat informeert over actueel nieuws, meningen en inzichten uit het leven van mensen zonder verblijfsvergunning.

Team Basisrechten

Team Redactie

Rian Ederveen: Stichtinglos.nl

Marijke Bijl:  Okia

Website ontwikkeld door Robert Simpson